Ольга Дулгерова

Загальна інформація

У 1997 році закінчила Черкаський державний університет імені Б.Хмельницького за спеціальністю вчитель англійської мови та української мови і літератури Після закінчення навчального закладу працювала викладачем в економіко-правовому коледжі. З 2002 року і по даний час працює в Черкаському інституті пожежної безпеки. У 2006 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 07.00.01 – історія України. У 2008 році присвоєне вчене звання доцента.

кафедра управління у сфері цивільного захисту.

.

  • Website: https://chipb.dsns.gov.ua/
  • Телефон: +38 0472 550959
  • Email: Dulherova_Olha@chipb.org.in
  • Місто: Черкаси 18000, Україна
  • Ступінь освіти: магістр
  • Науковий ступінь: кандидат історичних наук наук, спеціальність 07.00.01 – історія України,

Резюме

Резюме

Ольга  Дулгерова

У 1997 році закінчила Черкаський державний університет імені Б.Хмельницького за спеціальністю вчитель англійської мови та української мови і літератури Після закінчення навчального закладу працювала викладачем в економіко-правовому коледжі. З 2002 року і по даний час працює в Черкаському інституті пожежної безпеки. У 2006 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 07.00.01 – історія України. У 2008 році присвоєне вчене звання доцента..

  • Онопрієнка 8, м. Черкаси, 18000
  • (0472) 55-09-59
  • Dulherova_Olha@chipb.org.in

Освіта

магістр

Документ не додано

1992-1997

Черкаський державний університет імені Б.Хмельницького

Наукові здобутки

Науковий ступінь:

кандидат історичних наук наук, спеціальність 07.00.01 – історія України,

Документ не додано

2006 р.

Вчене звання:

доцент кафедри економіки та управління

2008р.

Наукові інтереси

  • історія держави і права України, історія держави і права зарубіжних країн

Дисципліни

У поточному навчальному році Ольга Дулгерова викладає наступні дисципліни:

Історія держави і права України,


Дисципліна «Історія держави і права України» є фаховою для студентів підготовки за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти спеціальності 081 «Право», та являється основою для вивчення таких дисциплін, як «Конституційне право України» і інші. Вивчення дисципліни базується на знаннях історії, філософії. Основною метою вивчення навчальної дисципліни «Історія держави і права України» є формування у студенів як майбутніх висококваліфікованих спеціалістів необхідного базису знань про визначальні факти, явища, процеси, закономірності і тенденції державно-правового розвитку України з урахуванням конкретного історичного періоду. Завдання навчальної дисципліни «Історія держави і права України» полягає у набутті студентами теоретичних знань про правову дійсність і розвиток української правової держави у конкретний історичний період розвитку людської цивілізації.

Історія держави і права зарубіжних країн


Навчальна дисципліни «Історія держави та права зарубіжних країн» викладається відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра циклу професійної підготовки спеціальності 081 «Право». Предметом вивчення навчальної дисципліни є пізнання процесу зародження й розвитку держави і права, формування державної традиції, вивчення державно-правових категорій та інститутів, джерел права й правової системи в їхній історичній конкретності та хронологічній послідовності, концепції праворозуміння у сучасній юриспруденції. Метою викладання навчальної дисципліни «Історія держави та права зарубіжних країн» є: вивчення зародження, розвитку та функціонування державності і права в найрізноманітніших аспектах їхньої взаємодії, сприяння формуванню правової культури і правосвідомості майбутніх фахівців-правознавців. Основними завданнями вивчення дисципліни «Історія держави та права зарубіжних країн» є формуванні у студентів певного обсягу знань про державу і право, набуття навичок аналізу державно-правових явищ, подій, інститутів та виявленні їх причинно-наслідкових зв’язків, самостійному узагальненні історико-правової інформації.



Історія вчень про державу і право


Навчальна дисципліна «Історія вчень про державу і право» входить до циклу юридичних дисциплін, які мають бути засвоєні сучасними фахівцями з різних галузей права, адже політично-правові ідеї і вчення попередніх століть і тисячоліть продовжують суттєво впливати на формування політичних програм і правових доктрин сьогодення. Основною метою вивчення навчальної дисципліни «Історія вчень про державу та право» є формування системи світоглядних засад студентів щодо загальних закономірностей виникнення й розвитку державно-правових ідей і концепцій, з’ясування їх сутності, визначення можливих перспектив їх подальшої еволюції та використання в практичній діяльності.


Сертифікати, відзнаки, підвищення кваліфікації

  • Усі
  • Підвищення кваліфікації
  • Сертифікати
  • Грамоти, відзнаки

Наукові публікації

Посилання Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=NLW0Qb0AAAAJ&hl=uk&authuser=2

Методичні публікації